blackblack Tapéta


Tapéta

Tapétában otthon vagyunk!

Folyamatosan bővülő készlettel várjuk kedves vásárlóinkat, katalógusainkból több ezer tapéta közül segítünk Önnek a választásban.Tapéta választék

tapéta választék

Olyan sokféle tapéta van kínálati palettánkon, hogy napokig tartana mindet átnázni.

Tapéta választónk segít a megfelelő szín, és minta kiválasztásában.

Bővebben

Mennyi tapétát vegyek?

tapéta tekercsek

Tapétázás előtt komoly fejtörést szokott okozni a tapéta mennyiség vásárlása.

Kalkulátorunk segítségével ki tudja számolni, hogy hány tekercs tapétára lesz szüksége.

Bővebben

Hasznos tippek

tapétázás házilag

Összegyűjtöttünk néhány hasznos ötletet melyek segítséget nyújtanak tapétázáshoz.

Tapéta felhasználása előtt mire figyeljünk? Ragsztó választása, tippek tapéta felrakásához stb...

Bővebben
Néhány információ a tapétákról:


PAPÍR TAPÉTA (könnyü)
A papírtapéta a legegyszerűbb, színoldala egyszínű - és nyomott mintás. A két rétegű duplex tapéta dombornyomással készül, amely textúrát vagy mintát eredményez.
A profil illetve habosított tapéta a minták térbeli, a duplex alappapírra kerülő felület felhabosított festékkel, dombor mintásra alakítható.
Egyrétegu tapéta, sima felületu, a legközelebbi tapétázásnál makulatúraként (alaptapéta) is használható. A széleit lehet egymásra ragasztani.

PAPÍR TAPÉTA (nehéz)
Több rétegu tapéta vastagabb, mint az elôzô, ezért már a széleit egymáshoz illesztve ragasztjuk.

PRÉGELT TAPÉTA (papír)
Elején domború minta úgy alakult ki, hogy a hátoldaláról elôre prégelik a mintát. Felrakásnál óvatosan kell simítani, nyomkodni, mert a ragasztótól nedvesen könnyen kisimul a mintája.

VINYL TAPÉTA (selyem)
A vinyl tapéta két rétegű papírra készül. Változata az úgynevezett selyemtapéta, amely brokát illetve selymet utánzó nyomással készül. A vinyl tapéta mosható, dörzsálló és tartós. A textiltapéta különböző vastagságú papírhordozókra, különféle textilszálakat ragasztanak, ez adja a textiltapéta színét, struktúráját. Felületére utólag minta is nyomható. Az átfesthető tapéták elfedik a hajszálrepedéseket, tartók felületet biztosítanak, könnyen tisztíthatók.
Mosható,nem sárgul, illetve súrolható konyhába, fürdőszobába, eloszőbába célszerű használni. Barokk,angol,klasszikus mintázattal is vásárolható.

HAB TAPÉTA
habosított nagyon tartós, vastag tapéta, Az alsó rétege papírból készül, a felső rétege muanyag . Időtálló tartós tapéta.A későbbiekben újra festhető felülettel rendelkezik.Felülete portaszitó hatású.

VLIES TAPÉTA
speciális textiltapéta, mely fali ragasztásos technikával ( a tapétaragasztót a tapétázandó felületre kell felvinni )és átitatódási idő nélkül felragasztható, majd a tapétacsere során szárazon lehúzható, így a vele való munka nagyon egyszerű. Rendkívül strapabíró és kopásálló, Eltávolítása rendkívül könnyu, szárazon lehúzható a falról. Már kapható a közkedvelt, óriási struktúr mintaválasztékú festhetô kivitelen kívül, selyem (szatén) bevonattal is.

Színválasztás:


A színválasztásakor érdemes figyelembe venni a színek érzelmi hatását is:
Tapéta poszter felrakási útmutató: